MAKERS UNITE IS EEN CREATIEF PLATFORM VOOR SOCIALE INCLUSIE.

In onze studio in Amsterdam ontwerpen en produceren we duurzame producten met een verhaal. Wat begon als een door nieuwkomers geleide co-creatie om afval te up-cyclen tot bewuste producten, is uitgegroeid tot een enorme talentenpool van nieuwkomers en lokale bewoners in heel Nederland.

Het begon allemaal in 2016, toen een door nieuwkomers geleid initiatief 6.000 afgedankte levensvesten upcyclede tot Re-Vest Life Ribbons, en op Koningsdag de straten van Amsterdam opging om een gesprek over de migrantencrisis op gang te brengen.

De beweging is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd erkend netwerk van creatieve lokale bewoners en nieuwkomers, die een verscheidenheid aan duurzame producten ontwerpen en co-creëren. De productie wordt geleid door ons in-house tailor team van nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond.

Sinds 2016 is ons team ook pionier op het gebied van creatieve talentontwikkelingsprogramma's die helpen om deelnemers succesvol te matchen naar hun volgende professionele stap binnen de Nederlandse creatieve industrie.

Vandaag de dag werken ons internationale kernteam en ons groeiende netwerk van creatieve nieuwkomers zij aan zij aan het co-creëren van betekenisvolle productcollecties met internationale merken die onze unieke aanpak erkennen: het gebruik van creativiteit als een middel voor empowerment.


Meer weten over het werk van Makers Unite? Neem dan eens een kijkje op hun websiteYouTube-kanaal of andere sociale media: 
FacebookInstagramTwitter

  

 

Fotocredits: Barbara Kieboom