Refugee Team ondersteunt vluchtelingen bij hun integratie en zorgt ervoor dat zij zélf de regie kunnen nemen in het opbouwen van een toekomst in Nederland. Van een vliegende start van hun inburgeringstraject tot aan een goede passende baan. 

Via vrijwilligerswerk bij sportevenementen, festivals en actieve workshops bieden wij vluchtelingen een plek waar zij vanaf dag één kunnen meedoen, de taal kunnen oefenen en een netwerk kunnen opbouwen. Door samen actief aan de slag te gaan, leren we onze deelnemers goed kennen. Hierdoor zijn we in staat om een passend programma te bieden waarbij iemand zo snel mogelijk deelneemt aan de Nederlandse samenleving.

We hebben een vernieuwend inburgeringsprogramma, begeleiden statushouders naar (vrijwilligers)werk of een opleiding en adviseren gemeenten op het gebied van inburgering en integratie. Ook geven we workshops en trainingen over integratie in Nederland en diversiteit op de werkvloer.

 

Lees de blog 'De maatschappelijke waarde van vluchtelingen' over de uitdagingen waar Refugee Team als sociale onderneming tegen aanloopt.