Sinds 2013 vroegen meer dan 140.000 mensen asiel aan in Nederland. Mensen die veelal noodgedwongen vluchtten voor geweld en onderdrukking, om in een ander land een nieuwe toekomst op te bouwen. Ondanks de talenten, ervaring en gedrevenheid die zij met zich meebrengen, duurt het vaak lang voordat zij volwaardig meedoen in onze samenleving. En dat terwijl werk juist helpt bij zelfontplooiing, erkenning en integratie. Want als nieuwkomers waarde toevoegen in werk, vrijwillig of betaald, leidt dat tot een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Tot meer sociale cohesie en integratie. Tot een beter welzijn.

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. We matchen nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan. Hiervoor hebben we een unieke methodiek en online matching platform ontwikkeld. Op deze manier combineren we slimme technologie met sociaal contact, zodat we altijd dichtbij zijn. Persoonlijk én praktisch. Zo brengen we dagelijks mensen samen, met de toewijding en inzet van ons divers netwerk.  

Het zijn de mensen die NewBees tot een succes maken. Onze matchmakers zijn dé schakel tussen de nieuwkomers en lokale organisaties. De matchmakers opereren altijd in gelijkwaardige duo’s: een talentvolle nieuwkomer en een lokale topper. Zo combineren we het beste van twee werelden en koppelen we kennis en netwerken aan elkaar. En maken we matches die er écht toe doen. Die het welzijn van nieuwkomers verbeteren.