Nieuwkomers in Nederland hebben het niet makkelijk. Ze moeten hun leven in Nederland opnieuw beginnen. Dat betekent dat jaren van genoten onderwijs soms verloren kan gaan.

Wij zijn zelf voormalige vluchtelingen, die weten hoe het is om opnieuw te moeten beginnen. De meesten van ons studeren of zijn inmiddels al afgestudeerd. Van geneeskunde tot aan bestuurskunde. Onze verhalen bewijzen dat jonge nieuwkomers de wilskracht en het doorzettingsvermogen hebben om hier hun leven op te bouwen.

Daarvoor moeten we ze wel de kansen bieden. Helaas kan het soms jarenlang duren voordat zij mogen beginnen aan een studie of aan een baan. Talenten kunnen daardoor verloren gaan. Talenten die we kunnen gebruiken in Nederland.

Daarom hebben wij Education for You opgericht in 2017. In het eerste jaar hadden we slechts twaalf studenten. Inmiddels zijn het er meer dan 300, die vanuit het hele land naar Amsterdam afreizen om onze weekendlessen te volgen.

We bieden cursussen aan voor de vakken biologie, scheikunde, natuurkunde, wiskunde en Engels. Hiermee bereiden wij onze studenten voor op de examens van de Centrale Commisie Voorexamens (CCVX).

Met het behalen van CCVX-certificaten kunnen studenten hun dromen vervolgen en studeren aan een HBO of universiteit.

Onze cursussen zijn uniek. We bieden studenten begeleiding op maat en helpen hen de leerstof te begrijpen door ook uitleg te bieden in hun moedertaal. De meeste van onze docenten hebben een vluchtelingenachtergrond waarmee zij ook een mentorrol op zich nemen.