Stichting Dreamcatchers vindt het belangrijk dat vrouwen met een vluchtelingenachtergrond in Nederland zich hier thuisvoelen en een warm, duurzaam netwerk opbouwen. Daarom organiseren we samen met een netwerk van vrijwilligers ‘droomdagen’ voor vrouwen met een vluchtelingenachtergrond. De hoofdactiviteit van deze dag speelt in op een persoonlijke wens van de ‘droomvrouw’. Dit kan een leuk dagje uit zijn, of juist gericht op praktische vaardigheden of de toekomst.
Op basis van het ‘pay-it-forward’ principe, kunnen de vrouwen na hun droomdag in teamverband een droomdag voor een ander organiseren. Hiermee treedt ze toe tot een warm collectief dat anderen graag in het zonnetje zet en het leuk vindt om met elkaar samen te komen om dit mogelijk te maken. Zo helpen we met het uitbreiden van een sociaal netwerk en meer in contact komen – en blijven – met zowel autochtone als allochtone Nederlanders.
Elke groep vrijwilligers komt gedurende 1-2 maanden tenminste 4 avonden samen om in een fijne omgeving de droomdag te organiseren. Hier ligt de nadruk op het sociale aspect van de ontmoeting, naast natuurlijk het organiseren van de droomdag. Waar mogelijk – en waar van toepassing - betrekken we het gezin bij de invulling van de dag.
Ook na de droomdag bieden we de vrijwilligers en deelnemers de mogelijkheid om in contact te blijven. Via een online netwerk kunnen oproepen worden geplaatst en contact worden onderhouden. Zo kan elke droomvrouw, die na haar droomdag bijvoorbeeld meer sociale of professionele contacten zoekt, of een lange termijn wens heeft, haar oproep plaatsen.