Bij de Refugee Talent Hub werken we met op maat gemaakte bijeenkomsten die uitnodigen tot persoonlijk contact en elkaar leren kennen - de stap naar een vruchtbare samenwerking. Onze bijeenkomsten bestaan uit bedrijfsbezoeken, werkervaringsprogramma's en andere werk-gerelateerde activiteiten. Al onze evenementen vinden plaats op de werkvloer en zijn kleinschalig, praktisch en efficiënt. Je kan het complete aanbod van onze Nederlands- en Engelstalige evenementen hier vinden.
Het idee van de Refugee Talent Hub komt van adviesbureau Accenture. Het bedrijf presenteerde het idee op het jaarlijkse World Economic Forum in 2016, waarna in hetzelfde jaar de Refugee Talent Hub werd gelanceerd. Inmiddels is de organisatie uitgegroeid tot een zelfstandige stichting met een groot netwerk van betrokken werkgevers en talenten met een vluchteling-achtergrond. Als medeoprichter en corporate partner van eerstgenoemde is Accenture nauw betrokken bij de activiteiten van de Refugee Talent Hub.
De methodiek van de Refugee Talent Hub is gebaseerd op het hub-concept. We verbinden de kennis, ervaring en contacten van een groot netwerk van werkgevers, vluchtelingen en maatschappelijke organisaties. Dit doet de Refugee Talent Hub onder meer door het stimuleren van kennisuitwisseling tussen werkgevers en door nauw samen te werken met maatschappelijke organisaties als Vluchtelingenwerk Nederland, New Dutch Connections, New Bees en UAF, de stichting voor vluchtelingstudenten.
Recente activiteiten
15 September 2020 – Rabobank - Webinar over Software Development Technologie
In dit webinar bespreken we het verleden en de toekomst van softwareontwikkelingstechnologieën. We beginnen in het verleden en laten je zien hoe softwareontwikkeling zich heeft ontwikkeld in verschillende generaties "Imperative Programming", waarbij je de computer vertelt wat hij moet doen, in welke volgorde en onder welke voorwaarden:
- 1e generatie: statements ingevoerd als nullen en enen;
- 2e generatie: statements ingevoerd als eenvoudige trefwoorden;
- 3e generatie: verklaringen met meer complexe logica ingevoerd als gestructureerde tekst;
- 4e generatie: opgaven ingevoerd als visuele modellen van schermen, datastructuren en processtromen;
- 5e (huidige) generatie: declaraties van resultaten die een computerproces moet bereiken, ingevoerd als gestructureerde tekst.
Het grootste deel van deze sessie gaat over de toekomst van softwareontwikkelingstechnologieën, waarin we een nieuwe generatie declarative programming laten zien waaraan we hebben gewerkt. Bij deze generatie declareer/specificeer je het resultaat van een bedrijfsproces. Het maakt niet uit of dit proces wordt uitgevoerd door een computer en/of een mens of een andere externe actor. Deze nieuwe softwareontwikkelingstool zal dit vervolgens transformeren naar een volledig operationeel bedrijfsproces inclusief alle onderliggende computer- of menselijke processtappen. Tijdens deze sessie hopen we ook een live demo te geven over hoe deze tool werkt, zodat je een voorproefje krijgt van de toekomst van softwareontwikkeling.